Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady

5 (151 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny krem czekoladowy. Przygotowany z kaszy jaglanej z dodatkiem banana, czekolady i kakao. Polecam do pieczywa lub naleśników.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    1 szkl mleka
    1 banan
    3 łyżki kakao
    3 łyżki stewii
    40 g czekolady
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Pasty

Krem z kaszy jaglanej, banana i czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostudzenia.
    W międzyczasie obieramy banana ze skórki i kroimy na mniejsze kawałeczki, przekładamy do wysokiego pojemnika.
    Dodajemy ciepłą kaszę, kakao, stewię i rozpuszczoną czekoladę. Blendujemy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować