Krem jaglany

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna i zdrowa wersja kremu na bazie kaszy jaglanej.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 i 1/3 ugotowanej kaszy jaglanej
    po 1/2 szklanki mleka i wody
    5 suszonych daktyli
    łyżeczka kakao
    gwiazdeczka anyżu
    laska cynamonu
    ziarenka do posypania

Krem jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę i mleko wlewam do rondelka, dodaję drobno pokrojone daktyle oraz przyprawy. Gotuję kilka minut. Pod koniec dodaję ugotowaną kaszę. Wyjmuję anyż i cynamon. Kaszę dzielę na dwie porcje. Do jednej dodaję kakao. Miksuję blenderem na krem. W słoiczku układam warstwami krem jaglany. Posypuję ziarenkami. Smacznego.

Porady

Krem przechowuję w lodówce,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy