krem dyniowy z imbirem - dukan

0 (0 ocen)

  • 5 min

krem w sam raz na jesienne zimne popołudnia :)

  • 5 min

Składniki:

  • 3kg-owa dynia (przed obraniem i oddzieleniem miąższu)
    korzeń imbiru (użyłam około 10cm)
    2 marchewki
    cebula
    liść laurowy, ziele angielskie
    pieprz, przyprawa uniwersalna

Krem dyniowy z imbirem - dukan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dynia 1. * dynię obieramy ze skóry, oddzielamy miąższ - kroimy w średniej wielkości kostkę
    * dynię wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy
    * marchew obieramy i drobno kroimy - tak samo cebulę - dorzucamy do garnka
    * gotujemy do miękkości marchewki
    (dynia dużo szybciej "mięknie" więc można ją wrzucić gdy marchewka już się gotuje)
    * warzywa wrzucamy do blendera (bez liści i ziela) - miksujemy
    * przecieramy przez sitko
    * doprawiamy do smaku wg uznania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy