krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami

4.5 (177 ocen)

  • 30 min

delikatna,lśniąca masa , idealna do ciast i tortów. Robi wrażenie a przy tym nie wymaga wiele pracy !

  • 30 min

Składniki:

  • kostka dobrego masła 82 %
    2 czubate łyżki nutelli
    1/2 kostki mlecznej czekolady ok 50 g
    łyżka cukru pudru
    garść rodzynek
    1/2 szklanki ciemnego rumu
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy najlepiej kilka godzin .Masło ucieramy do białości.Do puszystego masła dodajemy cukier puder i porcjami nutellę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę,odstawiamy ja do przestudzenia .Do masła i nutelli dodajemy roztopiona czekoladę.Rodzynki odsączamy z rumu i dodajemy do masy ,mieszamy łyżką !
    Pozostały rum możemy użyć np do nasączenia ciasta!

Porady

jeśli nie przepadamy za alkoholem można użyć np naparu z kawy!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Masa Nutella Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować