krem czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 30 min

prosty i łatwy w przyrządzeniu krem czekoladowy .

  • 30 min

Składniki:

  • - czekolada gorzka 100 gr
    - śmietana 30 % 1 szklanka
    - jajka 2 sztuki
    - masło 50 gr
    - laska wanilii 1 szt
    - pomarańcza 1 szt
    - cukier brązowy 2 łyżki

Krem czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czekoladę połamać na kawałki ,śmietankę przelać do garnka i podgrzewać dodać czekoladę ,oraz laskę wanilii ,pomarańcza obrać i pokroić na plastry ,na patelnie wsypać cukier położyć plastry pomarańcza i na małym ogniu dusić aż cukier się rozpuści a owoce puszczą sok ,krem przelać do miseczek , na wierzch ułożyć plaster pomarańczy ,podawać schłodzone .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy