Krem czekoladowy z awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Krem czekoladowy z awokado, dobrze wyczuwalna nuta kakao, słodycz dzięki syropowi klonowemu.
Idealnie smakuje ze świeżymi owocami!

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
    2 czubate łyżeczki kakao
    2-3 łyżki syropu klonowego,
    łyżka gęstego jogurtu naturalnego,
    łyżka mleka,
    łyżka posiekanych orzechów włoskich
    truskawki do dekoracji

Krem czekoladowy z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ, dzielmy na mniejsze kawałki.
    Blendujemy wraz z kakao, syropem, jogurtem oraz mlekiem na gładką masę.
    Dodajemy orzechy.
    Wykładamy do małych miseczek lub słoiczków, podajemy ze świeżymi truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy