Krem czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Słodki czekoladowy krem idealny do pieczywa, tortów czy wyjadania łyżeczką!. Najlepszy przyjaciel kobiety!

  • 40 min

Składniki:

  • 4 jajka
    ½ szklanki cukru pudru
    250g masła
    1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego
    200 g gorzkiej czekolady

Krem czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Mleko ubić i nie przerywając miksowania dokładnie połączyć z czekoladą. Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem czekoladowy i ucierać aż masa będzie jednolita. Przełożyć do słoiczków. Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy