Krem cebulowy z grzankami i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

szybkie,smaczne danie o każdej porze

  • 30 min

Składniki:

  • 7 cebul
    czosnek granulowany
    trochę białego wina
    750 ml bulionu warzywnego
    4 kromki chleba
    koperek
    masło do smażenia

Krem cebulowy z grzankami i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na maśle i przyprawiamy czosnkiem. Gdy cebula już trochę się podsmaży dolewamy ok.pół szklanki wina(może być trochę więcej) i czekamy aż alkohol odparuje. Cebule zalewamy bulionem, gotujemy jeszcze wszystko razem przez ok. 5 min. Następnie blendujemy. Chleb kroimy w kostki i podsmażamy na maśle. po nałożeniu na talerz posypujemy świeżym koperkiem

Porady

Zamiast koperku można użyć także szczypiorku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy