Krem budyniowy z owocami

4.5 (192 ocen)

Dzieci je uwielbiają;)

Składniki:

  • 30dag mrożonych owoców (truskawki, wiśnie, maliny),
    budyń waniliowy z cukrem,
    1/2 l mleka,
    laska wanilii,
    1/2 szkl. śmietanki 30%,
    50g masła,
    4 łyżki cukru pudru,
    3 biszkopty,
    kostka gorzkiej czekolady.
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem budyniowy z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce oprószyć cukrem pudrem i odstawić do całkowitego rozmrożenia. 450ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budyń. Wlać na gotujące się mleko, gotować, aż zgęstnieje. Następnie ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nasiona z laski wanilii. Ubita śmietankę połączyć budyniem.
  • 2. Na dno pucharków nałożyć owoce, przykryć kremem, ponownie nałożyć owoce i krem, udekorować pokruszonymi biszkoptami, wiórkami z czekolady oraz kilkoma owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować