Krem budyniowy -domowy

  • wyświetlono: 200 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Krem do przełożenia tortów, muffinek, babeczek .

20191027_184507~2
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

600 ml mleka
250 gram masła
2 żółtka
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki tortowej
1łyzka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania przepisu:

Krem budyniowy -domowy

  • 1. W 300ml mleka mieszamy cukier , mąkę, oraz żółtka .

    W pozostałe mleko zagotowujemy.

    Kiedy mleko będzie się gotować wlewamy naszą mieszanke i mieszamy do zagotowania się.

    Odstawiamy aby było zimne .

    Zimny krem ucieramy z masłem.

    Przekładamy ciasta .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

krem

Komentarze

Podobne przepisy

Cytrynowy krem Lemon curd

Dodane przez: BABECZKA 35

Cytrynowy krem Lemon curd

Zrobienie tego kremu zawsze wydawało...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem z serka waniliowego z nutą cytryny

Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego,...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem z twarogu i masła do ciast, babeczek...

Krem jest po prostu rewelacyjny...

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

Dodane przez: Di bloguje

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i...

Waniliowy krem z serka homogenizowanego...

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

Dodane przez: Di bloguje

Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)

Krem jest też lekki i bardzo delikatny...

domowa masa marcepanowa

Dodane przez: babka w formie

domowa masa marcepanowa

Domowa masa marcepanowa nie ma...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE