Krem budyniowy -domowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Krem do przełożenia tortów, muffinek, babeczek .

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 ml mleka
    250 gram masła
    2 żółtka
    4 łyżki cukru
    1 łyżka mąki tortowej
    1łyzka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Krem

Krem budyniowy -domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 300ml mleka mieszamy cukier , mąkę, oraz żółtka .

    W pozostałe mleko zagotowujemy.

    Kiedy mleko będzie się gotować wlewamy naszą mieszanke i mieszamy do zagotowania się.

    Odstawiamy aby było zimne .

    Zimny krem ucieramy z masłem.

    Przekładamy ciasta .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.69 (170 ocen)

Krem

To może cię zainteresować