Krem brokułowy z łososiem i grzankami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła podziel na różyczki, wrzuć do wrzątku i gotuj 3-4 minuty. Odcedż z wody i zmiksuj w blenderze ze szczyptą soli, pieprzu i rozgniecionym czosnkiem. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaj kilka łyżek wody.
2.Łososia oczyść, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.Przygotuj grzanki: kromki chleba lekko namocz pod bieżącą wodą i usmaż na maśle z obu stron na złoty kolor. Plastry sera pokrój w drobne paseczki, ułóż na tostach. Podpiecz w piekarniku rozgrzanym do 180st. do rozpuszczenia sera. Posyp natką pietruszki.
3.Do talerza wlej brokułowy mus, porozkładaj łososia i posyp pokruszoną lub drobno pokrojoną fetą.Danie ozdób listkami bazylii i podawaj z ciepłymi grzankami.
Komentarze