Krem bazyliowo-jaglany

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wegetariańska zupa krem, lekka i zdrowa z kaszą jaglaną w roli głównej. Dużo włoskich smaków pod postacią bazylii, mozzarelli i pomidorów suszonych oraz oliwy. Zupa jest sycąca dzięki kaszy a do tego szybka do zrobienia.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula duża
    1 por biała część
    1 doniczka bazylii
    500 ml bulionu warzywnego
    1/2 kulki mozzarelli
    3 pomidory suszone
    1/3 szklanki kaszy jaglanej
    oliwa od pomidorów suszonych
    sól, pieprz
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem bazyliowo-jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody. Cebule przesmażam na maśle klarowanym, dodaję pokrojony por i dalej przesmażam. Dolewam bulion warzywny , gotuję pięć minut. Dodaję liście bazylii umyte, kaszę jaglaną i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Zupę podaję z kaszą, oliwą z pomidorów, mozzarellą i suszonymi pomidorami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Kasza Mozzarella Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować