Krem awokado z krakersami

  • wyświetlono: 2127 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka i prosta przekąska. Wystarczy dojrzały owoc awokado i paczka solonych krakersów. Można zjeść na drugie śniadanie lub kolację. Dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.

PolskaGotuje
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- awokado dojrzałe: 1 sztuka
- prostokątne krakersy słone: 1 opakowanie
- sok z cytryny: 1 łyżka
- sól do smaku: 1 szczypta
- pieprz biały: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Krem awokado z krakersami

  • 1. Awokado obierz, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Pokrój je w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Następnie rozgnieć kawałki awokado widelcem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Biały pieprz jest lepszy, bo nie widać czarnych drobinek na kremie. Nakładaj krem na krakersy. Najlepiej zjeść natychmiast po przygotowaniu, bo odstawiony krem może ściemnieć a krakersy szybko nasiąkają wilgocią i tracą swoją kruchość. Przekąska dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozimaawokadokrempastakrakersysok z cytrynyprzekąskakolacjawiosnawegetariańskiejesieńpiknikawokado dojrzałeprostokątne krakersy słone

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka z awokado

Dodane przez: alaaa

Jajka z awokado

Wiosna nadchodzi to i w kuchni...

Krakersy z pastą bazyliową

Dodane przez: quchniakaroli

Krakersy z pastą bazyliową

Pomysł na przekąskę na domową imprezę...

krakersy z pastą

Dodane przez: Konto nieaktywne

Krakersy z pastą

Szybka i łatwa przekąska.

Krakersy z lososiem

Dodane przez: dagmara gotuje

Krakersy z łososiem

Super przekąska na imprezę, robi...

Kula serowa biała z krakersami

Dodane przez: Goszka

Kula serowa biała z krakersami

Kula serowa w formie dipu z krakersami...

krakersy z tuńczykiem

Dodane przez: dusiowa

Krakersy z pastą z tuńczyka

Szybko, prosto i smacznie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE