Krem awokado z krakersami

4.5 (147 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka i prosta przekąska. Wystarczy dojrzały owoc awokado i paczka solonych krakersów. Można zjeść na drugie śniadanie lub kolację. Dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado dojrzałe: 1 sztuka
    - prostokątne krakersy słone: 1 opakowanie
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - pieprz biały: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Sok Przystawki Krem Pasty Przekąski

Krem awokado z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obierz, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Pokrój je w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Następnie rozgnieć kawałki awokado widelcem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Biały pieprz jest lepszy, bo nie widać czarnych drobinek na kremie. Nakładaj krem na krakersy. Najlepiej zjeść natychmiast po przygotowaniu, bo odstawiony krem może ściemnieć a krakersy szybko nasiąkają wilgocią i tracą swoją kruchość. Przekąska dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Krakersy Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować