Szybka i prosta przekąska. Wystarczy dojrzały owoc awokado i paczka solonych krakersów. Można zjeść na drugie śniadanie lub kolację. Dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
- awokado dojrzałe: 1 sztuka
- prostokątne krakersy słone: 1 opakowanie
- sok z cytryny: 1 łyżka
- sól do smaku: 1 szczypta
- pieprz biały: 1 szczypta
Krem awokado z krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado obierz, przekrój na pół i wyciągnij pestkę. Pokrój je w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Następnie rozgnieć kawałki awokado widelcem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Biały pieprz jest lepszy, bo nie widać czarnych drobinek na kremie. Nakładaj krem na krakersy. Najlepiej zjeść natychmiast po przygotowaniu, bo odstawiony krem może ściemnieć a krakersy szybko nasiąkają wilgocią i tracą swoją kruchość. Przekąska dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.
Komentarze