Krążki z ciasta francuskiego na ostro

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Krążki z ciasta francuskiego maczane w ostrej paście paprykowej to wspaniała przekąska na każdą imprezę.Apetyt rośnie w miarę jedzenia...

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie (gotowe z lodówki,opakowanie,arkusz): 1 sztuka
    - masło: 2 łyżki

    - papryka (czerwona,świeża,jędrna): 2 sztuki
    - sos tabasco (w wersji bardziej pikantnej dwie łyżki): 1 łyżka
    - czosnek: 2 ząbki
    - sól (gruboziarnista): 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Sosy

Krążki z ciasta francuskiego na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać czosnek. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, grillować 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdy skórka papryki zacznie czernieć, wyjąć ją z piekarnika i odczekać 10 minut.Nastepnie zdjąć skórkę,a paprykę wrzucić do blendera,dodać pozostałe składniki,zmiksować.Podawać z krążkami z ciasta francuskiego. Uwaga: można dodać gotową pieczoną paprykę marynowaną, co znacznie skróci czas przygotowania sosu paprykowego (można kupić w sklepach sieciowych i warzywnych).
  • 2. Z gotowego arkusza ciasta francuskiego wycinać krążki ( kieliszkiem wycinać koła,a w nich mniejszym kieliszkiem mniejsze kółka, w ten sposób powstaną krążki). Masło stopić w rondelku.Krążki posmarować masłem,piec 10 minut w temperaturze 200 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować