Krążki paprykowe ze szpinakiem i jajkiem przepiórczym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciepłe i pożywne śniadanie .

  • 30 min

Składniki:

  • Jedna papryka
    małe opakowanie szpinaku
    dwa małe ząbki czosnku
    3 łyżki pokruszonego twarogu
    sól, pieprz
    jajka przepiórcze (po dwa do każdego krążka)
    szczypiorek do posypania

Krążki paprykowe ze szpinakiem i jajkiem przepiórczym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy osuszamy i przesmażamy na maśle. Dodajemy czosnek i pokruszony twaróg . Doprawiamy do smaku. Paprykę kroimy w krążki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Do środka każdego krążka nakładamy szpinak i wbijamy po dwa jajka przepiórcze. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, czas wg uznania, w zależności jaki stopień ścięcia jajka lubimy. Pod koniec posypujemy szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy