Krążki paprykowe nadziewane mięsem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne na śniadanie,obiad i kolację.Gorąco polecam!

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 papryki
    500 g mięsa mielonego
    1 jajko
    2 łyżki mąki pszennej
    sól i pieprz
    garść natki pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Krążki paprykowe nadziewane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszaj z jajkiem, mąką, posiekaną pietruszką i dopraw do smaku solą i pieprzem.Paprykę umyj, osusz, pokrój w plastry,a następnie usuń gniazdo nasienne.Na desce porozkładaj krążki z papryki i do każdego krążka włóż mięso mielone.Układaj na rozgrzanej patelni. Smaż na wolnym ogniu pod przykryciem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować