dodatki :
jabłka 3 sztuki
żurawina do mięsa w słoiczku jako dżem 0.5 opakowania
cynamon 2 łyżeczki
olej do smażenia - jeśli ktoś nie ma teflonowej patelni do naleśników 1 łyżka
Krążki jabłkowe w kakaowych naleśnikach z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie razem miksujemy na jednolitą masę. Odstawiamy na 20 minut, by mąka "napęczniała".
2.Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na krążki.
3.Rozgrzewamy patelnię i wlewamy ciasto naleśnikowe oraz od razu układamy krążki jabłkowe na naleśniku, lekko dociskając. Smażymy naleśniki tylko z jednej strony - obserwujemy kiedy naleśniki będą usmażone.
4.Przekładamy na talerz, posypujemy cynamonem i smarujemy krązki jabłkowe żurawiną.
Komentarze