Krążki cukinii panierowane

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chrupiące krążki cukinii, w mięciutkim wnętrzem to idealny dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska np. z sosem czosnkowym czy tzatziki :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia
    - jajko
    - trochę mleka
    - sól, pieprz, papryka słodka
    - mąka i bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Krążki cukinii panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać ze skórki, pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na durszlaku i posypać solą, pieprzem i papryką słodką. Zostawić na pewien czas.
    Do miseczki wbić jajko, dodać sól i pieprz i trochę mleka, rozmieszać.
    Cukinie najpierw obtoczyć w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Smażyć na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować