Krążki biszkoptowe z owocami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

To owocowa pokusa, którą uwielbia moja rodzina.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka-250
    Składniki biszkoptu:
    5 jaj
    7 łyżek mąki pszennej tortowej
    6 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki pianki:
    1,5 szklanki śmietany 36 %
    2,5 łyżeczki żelatyny
    1/5 szklanki wrzącej wody
    2 łyżki cukru pudru
    Ponadto:
    Około 2,5 -3 szklanki mixu owoców letnich: truskawek, agrestu, borówek, czereśni
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopty

Krążki biszkoptowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jaja zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej przez siteczko wraz z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj całość delikatnie, ale jednocześnie dokładnie przy pomocy łyżki. Masę przełóż o szprycy cukierniczej i wyciskaj niewielkie krążki o średnicy około 10-12 cm , wysokości około 1 cm z niewielkim otworem pośrodku ciastka . Piecz około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Przygotuj piankę. Żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było widocznych kawałków żelatyny. Śmietanę zmiksuj na puszystą masę, wsyp cukier i wlej lekko przestygnięta żelatynę. Masę wyłóż na wystudzone krążki biszkoptowe. Owoce umyj, obierz (czereśnie wydryluj), osusz, podziel na mniejsze kawałki i wyłóż na piankę. Schłodź w lodówce przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Czereśnie Biszkopty Borówki Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować