Krążki biszkoptowe z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jaja zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej przez siteczko wraz z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj całość delikatnie, ale jednocześnie dokładnie przy pomocy łyżki. Masę przełóż o szprycy cukierniczej i wyciskaj niewielkie krążki o średnicy około 10-12 cm , wysokości około 1 cm z niewielkim otworem pośrodku ciastka . Piecz około 15 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Przygotuj piankę. Żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było widocznych kawałków żelatyny. Śmietanę zmiksuj na puszystą masę, wsyp cukier i wlej lekko przestygnięta żelatynę. Masę wyłóż na wystudzone krążki biszkoptowe. Owoce umyj, obierz (czereśnie wydryluj), osusz, podziel na mniejsze kawałki i wyłóż na piankę. Schłodź w lodówce przez około godzinę.
Komentarze