Krążki bagietki z pastą z tuńczyka

4.5 (143 ocen)

  • 15 min

Pyszna i efektowna przekąska - do zrobienia w 15 minut

  • 15 min

Składniki:


  • 1 bagietka,
    papryka czerwona 1/2,
    papryka zielona 1/2,
    papryka żółta 1/2,
    cebula czerwona 1,
    puszka tuńczyka w sosie własnym,
    2 łyżki serka śmietankowego,
    1 łyżka majonezu,
    sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krążki bagietki z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 1. Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki i lekko rozgniatamy widelcem.
  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 2. Do miseczki dodajemy serek śmietankowy i majonez.
  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 3. Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cebulą obieramy i kroimy w kostkę.
  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 4. Paprykę oraz cebulę dodajemy do tuńczyka, wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 5. Bagietkę kroimy w poprzek na 3 części i wydrążamy jej środek.
  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 6. Następnie napełniamy je przygotowaną pastą. Tak nafaszerowane bagietki owijamy folią i wkładamy do lodówki na pół godziny.
  • Krążki bagietki z pastą z tuńczyka 7. Po wyjęciu z lodówki każdą z bagietek kroimy na plasterki. Takie krążki sprawdzą się idealnie jako przekąska imprezowa. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować