Krakowskie piersi z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo proste smaczne i efektowne danie

  • 20 min

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    mielonka krakowska
    sól pieprz czosnek
    jajka i mąka do panierowania

Krakowskie piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi myjemy i kroimy na pół. Wycinamy kostki i chrząstki. Każdą pierś nacinamy wzdłuż robiąc małe kieszonki. Do każdego nacięcia wkładamy po kawałku mielonki krakowskiej i spinamy wykałaczką. Przyprawiamy solą pieprzem i nacieramy delikatnie czosnkiem. Panierujemy w mące i jajku i smażymy na złoto na małym ogniu tak aby dobrze się przepiekły. Podajemy wg uznania:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy