Krakersy z pomidorową pastą z indyka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przekąski które polecam w sezonie karnawału. Są proste, szybkie, chrupiące i mega dobre. Pastę zrobiłam z ugotowanej piersi z indyka z pomidorami suszonymi. Coś pysznego.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 15 krakersów
    30 dkg piersi z indyka ugotowanej
    8 pomidorów suszonych
    100 ml oliwy od pomidorów
    sól, pieprz
    1 awokado
    sałata strzępiasta
    8 pomidorów koktajlowych
    8 oliwek czarnych
    4 oliwki zielone
    natka pietruszki
    pieprz czerwony kulki
    1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Krakersy z pomidorową pastą z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę piersi z indyka kroję na plastry. Resztę przekładam do miski, dodaję pomidory suszone, oliwę i miksuję na gładką pastę blenderem. Doprawiam solą, pieprzem według uznania. Awokado po obraniu ze skórki kroję na plastry i polewam sokiem z cytryny, nie ściemnieje.Na krakersach układam po plastrze awokado, wyciskam pastę z indyka za pomocą rękawa cukierniczego. Dodaję kawałki filetu, sałatę, połówki oliwek, pomidorka. Dekoruje natką, pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Krakersy Oliwki Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować