Krakersy z pastą z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zielony groszek uwielbiam pod każdą postacią. Tym razem pasta z zielonego groszku na krakersach. Pyszna przekąska na kolacje, śniadanie lub na domowe przyjęcia. Dodatkowo pasta doskonale sprawdzi się jako smarowidło do chleba.Prosto i smacznie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mrożonego zielonego groszku
    150 g serka śmietankowego
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz
    1 paczka krakersów

Krakersy z pastą z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Za pomocą blendera zmiksować jeszcze ciepły groszek na gładką masę. Odstawić groszek do ostygnięcia. Do ostudzonego groszku dodać serek i śmietanę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładać porcje pasty na krakersy. Podawać od razu! Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy