Krakersy z pastą serową

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Krakersy z pastą serową to świetna zakąska, która sprawdzi się na każdej imprezie, a jej przygotowanie to zaledwie kilka minut.

  • 10 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • krakersy 1 duże opakowanie,
    ser biały półtłusty 250 g,
    jogurt naturalny 5 łyżek,
    czosnek 1 ząbek,
    cebula 1/4 główki,
    rzodkiewka 5 szt,
    pomidor 1 szt,
    natka pietruszki do dekoracji,
    sól i pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Przekąski Ser

Krakersy z pastą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek zmiksować na gładko z jogurtem naturalnym. Następnie dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, drobno posiekaną cebulkę oraz sól i pieprz do smaku. Pastę nakładamy na krakersy. Pomidora kroimy w drobną kostkę i układamy po cztery kosteczki na każdym krakersie. W środek wkładamy listek natki pietruszki i gotowe!

Porady

Moim zdaniem pastę serową najlepiej nałożyć na krakersy kilka minut przed imprezą, ponieważ krakersy będą wtedy chrupiące, a jeśli nałożymy ją wcześniej to niestety namokną nam od pasty i pomidora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować