Krakersy z guawą (guayaba) i serem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Latynoska przekąska, deser słodko-słony, lubiany przez dzieci jak i dorosłych.Ponieważ marmolada z guawy może być trudno dostępna w Polsce, nasz dżem z pigwy ostatecznie może nam ją zastąpić. Obydwie mają podobną nutę smakową.

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:(czas przygotowania 15 minut)


    12 krakersów
    4 plastry ostrego sera
    marmolada z guawy (w cienkich plasterkach(12) ewentualnie z pigwy
    2-3 łyżki serka wiejskiego do posmarowania krakersów np. Philadelphia


Krakersy z guawą (guayaba) i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0yye8ng 1. Plastry sera przekroić na trzy porcje.
    Krakersy posmarować serkiem wiejskim, ułożyć 1/3 plastra sera i cienki plaster marmolady z guawy i przekąska gotowa.
    Prosto, szybko i smacznie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy