Krakersy Cebulowe

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Szybkie, słone ciasteczka na przegryzkę :)

  • 20 min

Składniki:

  • czubata szklanka mąki pszennej
    100 g miękkiego masła
    3 łyżki gęstej śmietany
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko
    2 średniej wielkości cebule
    2 łyżki maku
    0,5 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Przystawki Paluszki

Krakersy cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z solą, proszkiem, dodać masło, śmietanę żółtko i zagnieść ciasto. Cebulę pokroić w małą kosteczkę. Dodać do ciasta, dokładnie wyrobić.
    Rozwałkować (podsypywać odrobiną mąki) i wykrawać foremką dowolne kształty (lub nożem kwadraty). Wyłożyć krakersy na papier do pieczenia, posmarować lekko białkiem, posypać makiem i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni na złoty kolor (około 10 minut)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować