Krakersowa lazania

0 (0 ocen)

  • 40 min

Banalnie prosta,szybka w przygotowaniu i do tego pyszna.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego
    250 g krakersów
    250 g startego sera żółtego
    cebula
    4 łyżki pikantnego keczupu
    2 pomidory
    olej
    sól i pieprz do smaku

Krakersowa lazania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę,na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę i zeszklić,następnie dodać mięso mielone i lekko podsmażyć,na końcu dodać keczup,sól i pieprz do smaku,masę mięsną podzielić na trzy części,
  • 2. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową,następnie rozłożyć warstwę krakersów,cztery rzędy po cztery ciastka,następnie rozprowadzić pierwszą część masy mięsnej,posypać serem żółtym i znów warstwa krakersów,mięsa i sera żółtego na koniec warstwa krakersów,masa mięsna, krakersy na wierzchu ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posypać serem żółtym.
    Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Komentarze

Podobne przepisy