Śliwkowo-owsiane

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Pyszne i zdrowe ciasto, które łączy różne nasiona oraz nasze polskie śliwki.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
    175 g płatków owsianych
    175 g masła
    110 g cukru
    50 g orzechów włoskich
    3 łyżki nasion dyni
    3 łyżki słonecznika
    3 łyżki sezamu
    2 łyżki płynnego miodu
    350 g świeżych śliwek

Śliwkowo-owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i płatki owsiane wsypać do miski, dodać masło i wyrobić jak na kruszonkę. Wsypać cukier, orzechy, dynię, słonecznik, sezam i miód. Wyrobić. 2/3 z tego wyłożyć na spód prostokątnej blaszki (28 cm x 18 cm), następnie ułożyć śliwki, na końcu resztę ciasta. Piec w temperaturze 160 stopni przez 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Komentarze

Podobne przepisy