Krajanka czekoladowa z migdałami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto podobne do brownie, ale z dodatkiem migdałów. Bardzo smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - margaryna: 20 dekagramów
    - mleczna czekolada: 300 gramów
    - cukier: 25 dekagramów
    - śmietanka 18%: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - kakao: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - migdały: 10 dekagramów

Krajanka czekoladowa z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. 200g czekolady połamać na kawałki, połączyć z margaryną, stopić. Przestudzić. Jajka utrzeć z cukrami, dodać stopioną czekoladę. Połączyć ze śmietanką, mąką i kakao. Dokąłdnie wymieszać. Na koniec dodać migdały, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę o wym. 23x33cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25min w temp. 180st. Ostudzić i polać resztą stopionej czekolady. Pokroić w kwadraty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy