Kottbullar

0 (0 ocen)

Pyszna potrawa dla osób lubiących eksperymenty w kuchni

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego z szynki

    1 cebula

    1 jajko

    1 czerstwa bułka

    250 ml mleka

    1 łyżeczka musztardy

    sól , pieprz , majeranek

    olej do smażenia



    sos :

    12 dag śmietany 18%

    3 łyżki musztardy

    3 łyżki masła

    pęczek posiekanego koperku

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kottbullar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku .

    Cebulę obrać , posiekać .

    Mięso wyrobić z odciśniętą i rozdrobnioną bułką , jajkiem , cebulą i musztardą .

    Doprawić solą , pieprzem i majerankiem , dokładnie wymieszać .

    Z masy mięsnej uformować małe kulki , usmażyć je na rozgrzanym oleju na rumiano .

    Przygotować sos : masło roztopić na małym ogniu , połączyć z musztardą i śmietaną , wymieszać .

    Doprawić solą i pieprzem , wymieszać z koperkiem .

    Mięso podawać z sosem musztardowym i gotowanymi ziemniakami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (411 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować