REKLAMA

Kotlety ziemniaczano - pieczarkowe

wyświetlono: 852 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Ziemniaki obrać, zetrzeć na grubej tarce, pieczarki również zetrzeć na grubej tarce,
dodać rozbełtane jajko, sól i pieprz oraz bułkę tartą.
Wymieszać masę i mokrymi rękami formować nieduże płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z obu stron na patelni z odrobiną oleju, na niedużym ogniu.
Kotlety można polać, pokropić dipem czosnkowym lub innym. Podawać z ulubioną surówką.

opublikowany: 01.05.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: (na 8-10 sztuk)
    5 ziemniaków średnich,
    5 pieczarek raczej dużych,
    1 jajko surowe,
    sól,
    pieprz naturalny,
    2 łyżki bułki tartej do środka kotletów,
    2 łyżki bułki tartej do panierowania,
    2 łyżki oleju do smażenia.
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: zielonakuchniablog cosik

Kotlety pieczarkowe

Proste i mocno pieczarkowe kotlety bez mięsa

kategoria: Dania główne kotlety opublikowany: 11.11.2017 | wyświetlono: 371 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: KuchareczkaDorota KuchareczkaDorota

Krokiety ziemniaczano-pieczarkowe.

Chrupiąca przekąska lub jarskie danie główne.

kategoria: Przystawki Ser opublikowany: 25.10.2015 | wyświetlono: 326 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE