Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem

5 (158 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na obiad polecam kotlety ziemniaczane :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 530 g ugotowanych ziemniaków, można wykorzystać te, które zostały z obiadu
    4 łyżki mąki
    1 kulka mozzarelli light
    100 g szpinaku
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    25 g otrębów do panierowania
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i podsmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak, podsmażyć razem, doprawić solą i pieprzem. Przestudzić i dodać startą na tarce mozzarellę.
    Ziemniaki przecisnąć przez praskę, posypać pieprzem, wymieszać z mąką i podzielić na porcje. Mi wyszło 8. Porcje ciasta ziemniaczanego rozpłaszczyć na ręce, nałożyć farsz, sklepić i uformować kotleta. Obtoczyć w otrębach i obsmażyć z obu stron bez tłuszczu. Można podawać jako samodzielne danie albo z ulubionym sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować