To sposób na ziemniaki które pozostały po obiedzie.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
około 60 dag ugotowanych ziemniaków
4 parówki
2 małe oscypki
10 dag żółtego sera
2 łyżki śmietany
sól i pieprz do smaku (oscypki są słone więc ostrożnie z sola, chyba ze zrezygnujemy z nich a damy więcej żółtego sera) pęczek szczypiorku
jako,
mąka i bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Kotlety ziemniaczane z serem i parówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie; Ziemniaki dokładnie tłuczemy aby nie było grudek. Parówki i sery zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków. dorzucić pokrojony szczypiorek, dodać śmietanę i przyprawy. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować okrągłe kotleciki, panierować w mące, następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej. Smażyć na bardzo rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Podawać z ulubioną lekką zieloną sałatką.
Komentarze