Kotlety ziemniaczane z serem i parówka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To sposób na ziemniaki które pozostały po obiedzie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 60 dag ugotowanych ziemniaków
    4 parówki
    2 małe oscypki
    10 dag żółtego sera
    2 łyżki śmietany
    sól i pieprz do smaku (oscypki są słone więc ostrożnie z sola, chyba ze zrezygnujemy z nich a damy więcej żółtego sera) pęczek szczypiorku
    jako,
    mąka i bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kotlety ziemniaczane z serem i parówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie; Ziemniaki dokładnie tłuczemy aby nie było grudek. Parówki i sery zetrzeć na tarce. Dodać do ziemniaków. dorzucić pokrojony szczypiorek, dodać śmietanę i przyprawy. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować okrągłe kotleciki, panierować w mące, następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej. Smażyć na bardzo rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Podawać z ulubioną lekką zieloną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Parówki Ziemniaki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować