Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku kotlety ziemniaczane z pieczarkami, cebulą i serem w środku. Idealne rozwiązanie, jak zostaną ziemniaki z wcześniejszego obiadu. Do tego surówka, jakiś sos i mamy pyszny obiad.
30 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki
- 1 jajko
- usmażone pieczarki z cebulą, pieprzem i solą
- potarkowana mozarella
- sól, pieprz
- koperek
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do ziemniaków dodać jajko, sól i pieprz, skrobię i koperek- zrobić masę. Robić placki, na nie nałożyć pieczarki wymieszane z mozarellą i robić kotlety. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym z solą i pieprzem jajku i potem w bułce tartej. Smażyć na rumiano. Pyszne z sosem
Komentarze