Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

4.5 (152 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sycący obiad bez mięsa

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 600 gr ziemniaków
    300 gr pieczarek
    2 jajka
    2 cebule
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki bułki tartej + do panierowania
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować. Jeszcze ciepłe utłuc. Odstawić do przestudzenia.
  • 2. Cebule drobno pokroić. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju, następnie odstawić do przestudzenia.
  • 3. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować