Kotlety ziemniaczane z mozzarellą.

4.25 (8 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Najlepiej smakują na ciepło. Można je podawać z różnymi sosami.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5-2 kg. ziemniaków
    2x125g. mozarelli
    2 jajka
    sól, pieprz, przyprawą do ziemniaków
    Olej
    Mąka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.25 (8 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków Ser

Kotlety ziemniaczane z mozzarellą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy, gdy będą już całkowicie zimne należy przecisnąć je przez prasę. Ziemniaki zagniatamy i dzielimy je na 4 części

    Jedną część zabieramy i wsypujemy w to miejsce mąkę i przyprawiamy, ponownie zagniatamy. Z powstałego ciasta odrywamy kawałek spłaszczamy go wkładamy do środka plaster mozzarelli i dokładnie formujemy tak aby powstał płaski kotlet.

    Kotlety obtaczamy w jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dobrze aby kotlety były płaskie ponieważ szybciej rozpuści nam się mozzarella.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować