Kotlety ziemniaczane z dynią w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.KOTLETY ZIEMNIACZANE Z DYNIĄ :
1. Ziemniaki obrać i ugotować, ostudzić .
2.Cebulę pokroić w kostkę, dusić na patelni razem z dynią .
3. Do ostudzonych ziemniaków dodać uduszoną dynię z cebulką, jajko, mąkę i pieprz z solą.
4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, formować w kształt kotleta i panierować w jajku i bułce tartej .
5.Panierowane kotlety upiec na patelni na złoty kolor.
2.SOS PIECZARKOWY:
1. Cebule pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na patelni.
2. Pieczarki pokroić drobniutko, dodać do cebuli , dusić do miękkości .
3. Wodę zagotować z rosołkiem , dodać duszoną cebulkę z pieczarkami.
4. Mąkę wymieszać z 4 łyżkami wody i zagęścić sos.
5. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem .
Komentarze