Kotlety ziemniaczane z dorszem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na zewnątrz chrupiące, w środku mięciutkie. Są alternatywą dla ryby podawanej na obiad w tradycyjny sposób.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    2 ziemniaki
    250 g świeżego szpinaku
    1 marchewka
    1 pietruszka
    pół małego selera
    cebula
    2 jajka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety ziemniaczane z dorszem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz seler ugotować i wystudzić.
    Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Szpinak umyć i blanszować 5 minut we wrzątku. Odsączyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw.
  • 3. Filet ugotować w posolonej wodzie (ok. 10 minut). Podrobić na małe kawałki i dodać do reszty składników.
  • 4. Cebulę drobno posiekać, dodać do warzyw z rybą. Wbić 2 jajka. Doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
  • 5. Formować dłońmi kotlety i obtaczać w bułce tartej. Gdy masa jest zbyt rzadka dodać trochę bułki tartej do środka.
    Smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować