kotlety ziemniaczane ala ruskie

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

szybsza alternatywa dla pierogów ruskich

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    kostka sera białego twarogowego (250g)
    150 g boczku
    50g kiełbasy
    2 cebule
    2 jajka
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    pół łyżeczki cukru
    bułka tarta
    masło
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ziemniaczane ala ruskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy i przeciskamy przez praskę.
    Cebulę, boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i z cukrem smażymy na maśle do zrumienienia.
    Zawartość patelni oraz twaróg dodajemy do ziemniaków. dodajemy także jedno jajko i mąkę (ile zabierze, tak aby ciasto się nie lepiło do rąk) Doprawiamy przyprawą uniwersalną, pieprzem i formujemy kotlety które panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować