Kotlety ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotleciki zrobione z gotowanych ziemniaków z dodatkami. Jest to tanie, proste w przygotowaniu i smaczne danie. Polecam

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 370 g ugotowanych ziemniaków
    2 średnie cebule
    60 g mielonki
    1 duże jajko
    5 łyżek bułki tartej+ do obtoczenia
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu, curry
    olej do smażenia

Kotlety ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i mielonkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na łyżce oleju. Ziemniaki przeciskamy przez praskę i przekładamy je do miski. Następnie dodajemy przestudzoną smażona cebulkę z mielonką oraz pozostałe składniki. Chwilę wyrabiamy masę i formujemy spore kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy