Kotlety ze szczypiorkiem

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Jestem już na emeryturze. Dla gości zawsze mam coś dobrego.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego
    mięsa wieprzowego
    ● 2 ziemniaki
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    ● olej
    ● sól, pieprz
    ● słodka mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Białko
    oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę.
  • 2. Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką. Mieszamy najpierw z żółtkiem, ziemniakami i szczypiorkiem, a następnie z pianą.
  • 3. Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować