Kotlety z ziemniaków i szpinaku

4.5 (193 ocen)

  • 50 min

Lekkie i smaczne kotleciki.

  • 50 min

Składniki:

  • - 5 sporych ziemniaków
    - szklanka świeżego szpinaku
    - ząbek czosnku
    - pół małej cebuli
    - łyżka mąki
    - pieprz, sól
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z ziemniaków i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ziemniaki, przeciskamy je przez praskę (maszynkę do mielenia lub po prostu porządnie rozgniatamy). Szpinak podsmażamy z czosnkiem i drobno posiekaną cebulką, dodajemy do ziemniaków. Przyprawiamy solą i pieprzem, wszystko dokładnie łączymy. Z masy formujemy małe kotleciki, smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować