Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Każdemu będą smakować.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg wątróbki z kurczaka,
    1 cebula,
    1 jajko,
    4 łyżki bułki tartej,
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej,
    100g mielonych orzechów laskowych,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.

Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczamy z błonek i bardzo drobno siekamy nożem. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Do wątróbki dodajemy cebulę, jajko, bułkę tartą, przyprawę uniwersalną oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy masę.
  • 2. Z masy formujemy owalne kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczamy z mielonych orzechach laskowych.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kotlety i smażymy na rumiano z dwóch stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy