Kotlety z tuńczykiem

5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie banalnie proste do przygotowania, ale za to o niebanalnym smaku.

Składniki:

  • 20-25 sztuk krakersów
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    cebula
    2 ząbki czosnku
    jajko
    6 łyżek majonezu
    łyżka natki pietruszki
    łyżka soku z cytryny
    2 łyżki musztardy
    łyżka oleju
    sól, pieprz
    tarta bułka
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krakersy wkładamy do woreczka foliowego i rozgniatamy wałkiem do ciasta. Wsypujemy do miski. Dodajemy osączonego tuńczyka, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, roztrzepane jajko i pozostałe składniki. Mieszamy mokrymi rękami i formujemy kotleciki.
  • 2. Obtaczamy w bułce tartej i z obu stron smażymy. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować