Kotlety z tuńczyka i papryki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lekkie i smaczne kotlety. Wykonanie nie zajmuje wiele czasu, a to dodatkowy plus tej potrawy. Mogą być dodatkiem do ziemniaków lub ryżu, lub przekąską.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju sojowym 170 g.
    3 łyżki pszennej
    10 dag. twarożku mielonego
    1 łyżka jogurtu greckiego
    1 jajo
    2 łyżki koperku siekanego
    1/2 czerwonej papryki
    1 ząbek posiekanego czosnku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    ręcznik papierowy do osączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Kotlety z tuńczyka i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mąkę, jogurt, serek, jajo miksuję mikserem, dodaję czosnek, osączonego , rozdrobnionego widelcem tuńczyka, koperek, pokrojoną w kosteczkę paprykę,mieszam, doprawiam solą i pieprzem, mieszam.
  • jk 2. Na rozgrzanym oleju smażę placuszki, osączam na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować