kotlety z szynki w sosie grzybowym

0 (0 ocen)

Pyszne kruche mięso z szynki duszone w sosie ze świeżych grzybów leśnych

Składniki:

  • 4 kotlety z szynki, u mnie z sarny, ale mogą być również wołowe lub cielęce
    łyżka masła
    cebula
    garść podgrzybków
    sól grzybowa
    pieprz kolorowy
    2-3 łyżki wiejskiej śmietany

    zielenina do posypania

Kotlety z szynki w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i lekko solą grzybową. Kotlety obsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulę i grzyby. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem około 15-20 minut. Dodajemy śmietanę. Dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy posypane świeżymi ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy