Pyszne kruche mięso z szynki duszone w sosie ze świeżych grzybów leśnych
Składniki:
4 kotlety z szynki, u mnie z sarny, ale mogą być również wołowe lub cielęce
łyżka masła
cebula
garść podgrzybków
sól grzybowa
pieprz kolorowy
2-3 łyżki wiejskiej śmietany
Kotlety z szynki w sosie grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy pieprzem i lekko solą grzybową. Kotlety obsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulę i grzyby. Podlewamy odrobiną wody. Dusimy pod przykryciem około 15-20 minut. Dodajemy śmietanę. Dusimy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy posypane świeżymi ziołami.
Komentarze