kotlety z serem żółtym i pieczarkami

4.5 (144 ocen)

  • 20 min

podkręcone mielone zawsze w cenie :)

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    1 średnia cebula
    ser żółty
    3 przeciśnięte ząbki czosnku ząbki czosnku
    4 średnie pieczarki
    1 namoczona w mleku kajzerka
    1 duże jajo
    mąka do obtaczania kotletów
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety z serem żółtym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlety 1. Do mięsa dodać odciśniętą bułeczkę, przyprawy, czosnek, jajo, drobniutko poszatkowaną cebulkę, wyrobić jednolitą masę, formować kotlety, lekko rozpłaszczyć, wsadzić grubszy paseczek sera, zalepić, na gorę powciskać delikatnie kawałki pieczarek, obtoczyć w mące.
  • 2. Smażyć na średnim ogniu, podawać z ulubionymi dodatkami, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować