Kotlety z serem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis znalazłam kilka miesięcy na internecie. Wyglądały apetycznie więc postanowiłam go wypróbować. Kotleciki są przepyszne i w mig zniknęły ze stołu. Nawet mój mąż (który uwielbia schabowe) co tydzień prosi mnie, żebym je zrobiła na niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:


  • podwójna pierś z kurczaka
    pieczarki, 10 dkg.
    ser żółty, 10 dkg.
    jajka, 3
    mąka, 4 łyżki
    sól, pieprz, wegeta

Kotlety z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę a pieczarki w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce (grube oczka).







  • 2. Jajka wbić do miski, przyprawić solą, pieprzem i wegetą (do smaku) i ubijać mikserem lub trzepaczką.
  • 3. Do ubitych jajek dodać mąkę i dobrze wymieszać.
  • 4. Dodać pokrojone mięso i pieczarki oraz utarty ser. Wymieszać całość.
  • 5. Smażyć na tłuszczu nakładając masę na patelnie za pomocą łyżki (tak jak np. racuchy)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy