Smaczne i szybkie kotlety wegetariańskie. Oryginalny pomysł na lekki, wiosenny obiad. Można podawać z dowolnym sosem, tzn. tzatziki, czosnkowym, koperkowym.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
250 g sera halloumi,
1 duża cukinia,
2 jajka,
szklanka mąki,
sól, pieprz, papryka ostra, kmin rzymski, natka pietruszki
olej do smażenia
Kotlety z serem halloumi i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Zetrzeć na grubych oczkach umytą cukinię, odcisnąć po kilkunastu minutach.
2. Zetrzeć na grubych oczkach ser, dodać odciśniętą cukinię, jajka, mąkę, przyprawy i dokładnie wymieszać.
3. Smażyć nakładaną łyżką (na rozgrzany lekko olej) na kształt kotletów masę.
4. Podawać od razu, choć smakują też za zimno!
Komentarze