Kotlety z selera

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z selera kotlety…przepyszne

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 seler korzeniowy średniej wielkości
    1 litr bulionu warzywnego
    mąka
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    sól, pieprz

Kotlety z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z selera 1. Seler obieramy, kroimy na 1,5 cm plastry i gotujemy w warzywnym rosole.
    Następnie odcedzamy, studzimy.
    Plastry selera obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy